Horror a kozmetikában

Felgyorsult világban élünk, ami ma új, az egy év múlva már elavult lesz, nélkülöz minden tudományos alapot, netán egyenesen felháborító! Nem kivétel ez alól a kozmetikai iparág sem.

Kétségtelen a kozmetikumok és kozmetikai eljárások terén is a természetesség térhódítása. Bár a kiskereskedelmi forgalomban kapható, vagy könnyen hozzáférhető termékek 99%-a túlnyomórészt szintetikus összetételű; minden nagyobb cég "innovációként" beledob valami természeteset is a termékeibe. (persze ezeknek mennyiségéről és minőségéről érdemes volna vitatkozni) Jojoba, oliva, shea vaj, gyümölcssavak, elég sok ilyenbe bele lehet botlani, de nem gondolom, hogy elég van belőlük ezekben a termékekben ahhoz, hogy hatásuk érezhető legyen, illetve kompenzálja azt a sok mérget, amit egyébként magunkra kenünk velük együtt.

A természetesség netovábbja: most botlottam bele egy eljárásba, ami inkább orvosi terület, de szó szerint test-azonos anyaggal kezeli a bőrt. Ez az anyag pedig a pácienstől levett vér, amit a kezelő orvos vitaminokkal dúsít, és fecskendezi vissza a kezelendő bőrfelületbe. Az eljárás hatásmechanizmusát nem ecsetelném, itt el lehet olvasni angolul. A lényeg annyi, hogy a vérben található anyagok hatnak a bőr feszességére, textúrájára, kvázi ránctalanít. A kezelés a riporternő szerint hatásos, és eléggé drága... A köznyelv Drakula terápiának is hívja ezt a méltán híres eljárást.

Igazából ez annyira kiverte nálam a biztosítékot, hogy nem igazán tudom, hogy mit írjak... Értem én, hogy valakinek minden pénzt megér, hogy makulátlan legyen a bőre, mert esetleg abból él, hogy jól néz ki. De a vér?! Persze vannak más perverz módszerek is ld. pisiterápia... ezt sem tudom megérteni.
A Harcosok klubja című film jut eszembe, ahol a gazdag nőktől leszívott zsírt megbugázzák, szappant főznek belőle, és eladják a gazdag nőknek, sok pénzért. Számomra ez az orvoskozmetológiai-horrorshow legalább ennyire abszurd. Itt bugázás nincs, de kifizeted az árát, hogy a saját véredet visszakapd. Áááá! A vér az nem oda való, és nem így...!

Mi lenne a legabszurdabb/leggusztustalanabb/legfájdalmasabb dolog, amit megtennél a szépségedért?

Megjegyzések

  1. hát, én csak a fogszabályzóig jutottam/jutnék asszem... ha belegondolunk, az is elég abszurd és gusztustalan és fájdalmas... :D

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Vélemény?